Wobbe Bouma

Statenlid

In de Noordoostpolder ben ik geboren en getogen. Ruim 35 jaar geleden ben ik getrouwd met Telle van Blaaderen. Onze drie kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. Tijdens mijn laatste schooljaar heb ik het akkerbouwbedrijf van mijn vader overgenomen en dat ruim 30 jaar voortgezet. In de jaren ‘80 ben ik begonnen met een automatiseringsbedrijf waar ik na 25 afscheid van genomen heb. Je verantwoordelijkheid  nemen voor mens en maatschappij is me met de paplepel ingegeven. Na mijn bestuursjaren in het jeugdwerk ben ik 13 jaar voorzitter van enkele scholen voor voortgezet onderwijs in Emmeloord geweest. Daarna volgde 9 jaar gemeenteraad en 4 jaar Provinciale Staten uiteraard voor het CDA. Momenteel ben ik o.a Commissaris bij de Rabobank Emmeloord-Urk, voorzitter van de Stichting Nieuwland en Ouderling/Kerkvoogd van de PKN Kerk te Luttelgeest.

Het Provinciale werk is wat minder bekend, maar je denkt mee en besluit mee over zaken die meer  invloed hebben op het wel en wee van de inwoners van Flevoland dan de meeste mensen zich realiseren. Goed luisteren naar, invoelen wat er leeft en contact met de mensen zijn de leuke kanten van het Statenlid zijn. Volksvertegenwoordiger zijn is al jaren lang mijn passie.

Als Statenlid ga ik mij vooral inzetten voor o.a. een snel en betaalbare internetverbinding in het buitengebied van Flevoland, ruimte voor de ontwikkeling van de agro-food sector, promotie van de Nop als World Potato City, groei en ontwikkeling van het MKB, een volwaardige Vierbaans A50 van Emmeloord tot Zwolle, opwaarderen van de verbinding Emmeloord-Steenwijk, een vitaal platteland (o.a. ontwikkelingsruimte bieden voor de vele vrijkomende boerderijen) en een natuurbeheer waar we met z’n allen van kunnen genieten. De aanleg van de Zuiderzeespoorlijn moeten we weer proberen om op “de agenda” te zetten. De maatschappelijke initiatieven tegen schaliegas boringen steun ik.

Mail: w.bouma@flevoland.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.