10 februari 2019

Kom naar symposium Lelylijn

Op vrijdagavond 1 maart aanstaande vindt het Symposium “Goed gespoord van West naar Noord”  plaats. De avond wordt georganiseerd door D66 en CDA Noordoostpolder en het ondernemersplatform BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder).

Dit symposium is wat ons betreft de aanzet om de verbinding tussen het Westen en Noorden op de politieke agenda te zetten. Een snelle en goede OV verbinding, voor iedereen toegankelijk. Het waarom is helder. De Randstad is overvol, er rijden steeds meer auto’s op de weg, het platteland moet ook via OV een goede verbinding hebben met de stad, het Noorden kan per trein alleen via Zwolle worden bereikt. Een goede OV verbinding biedt economische kansen en, niet onbelangrijk, de CO2-uitstoot wordt daardoo sterk verminderd.

Met deskundigen uit diverse geledingen worden standpunten en visies uitgewisseld en gaan we in gesprek. Maurits von Martels en Rutger Schonis zijn er namens hun 2e Kamerfractie, Rob van der Bijl is o.a. specialist mobiliteit en gasthoogleraar, en Dorothé Wennekendonk regiodirecteur van Prorail èn het forum wordt gevuld met een aantal interessante gasten. De avond staat onder leiding van Eén Vandaag - presentator Rob Hadders.

Bestel uw ‘treinticket’!

Gelet op het aantal beschikbare plaatsen willen we u vragen zich aan te melden via www.tickettekoop.nl. Het symposium begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. Aanmelden kan tot dinsdag 26 februari 2019. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen via contactgegevens op de website www.lelylijn.eu. Voor koffie, een hapje en drankje wordt gezorgd. Wij ontmoeten u graag op 1 maart.

Met hartelijke groet,

Initiatiefnemers: Henk Pals (BAN)   -   Wim van Wegen (D66)   -   Johan Goos (CDA)

SYMPOSIUM “GOED GESPOORD VAN WEST NAAR NOORD” vrijdag 1 maart 2019 om 20.00 uur - Zuyderzee Lyceum Professor ter Veenstraat 5, 8302 GA  Emmeloord Parkeren bij de Bosbadhal, Boslaan 28 Emmeloord

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.