14 november 2021

Kwaliteitsimpuls tussen Lange Nering en Korte Achterzijde

CDA Noordoostpolder heeft in de raad van 8 november samen met D66 een motie ingediend om winkels aan de Korte Achterzijde beter vindbaar te maken voor het winkelend publiek. De steegjes van de Lange Nering naar de Korte Achterzijde moeten een facelift krijgen. De doorsteek van de Deel naar de Korte Achterzijde wordt door de ondernemers en Stichting Centrummanagement Emmeloord overbodig gevonden en gaat dus niet door. Het voordeel hiervan is dat het omsloten karakter van de kleine Deel als horecaplein wordt behouden.

Om de ondernemers tegemoet te komen moet er een goede verwijzing komen die er nu niet is voor het winkelend publiek zodat men erop wordt gewezen dat er nog meer is dan de Lange Nering. De steegjes moeten worden voorzien van goede bewegwijzering, borden, groen en sfeerverlichting zodat het aantrekkelijker wordt en een aanzuigende werking voor dit winkelgebied geeft. Verder moet aankleding aan de voorkant van deze winkels ook bekeken worden.

Wij hebben het verzoek gedaan om in gesprek te gaan met de ondernemers en Centrummanagement Emmeloord en naar de raad met een uitgewerkt voorstel te komen inclusief de benodigde kosten. Het college heeft de motie overgenomen. We zijn benieuwd met welke ideeën voorstel het college komt.

Fractievoorzitter,

Johan Goos

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.