Hennie Bogaards-Simonse

Voorzitter a.i.

In 1972 ben ik geboren in Marknesse en tot mijn studie hier gewoond. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om een jaar in Burkina Faso te werken. Dat jaar was een bijzondere ervaring waar ik nog steeds met warme gevoelens op terugkijk. Na mijn studie ben ik in Emmeloord gaan wonen en werken op het asielzoekerscentrum in Luttelgeest.  De re-integratiebranche was de volgende uitdaging, na een fusie met de sociale werkvoorziening heb ik de laatste jaren met veel plezier bij Concern voor Werk, gewerkt.
Het werken met en voor mensen heeft altijd mijn belangstelling gehad. Het feit dat ieder mens kwaliteiten heeft en een kans moet krijgen is voor mij een belangrijke drijfveer in mijn (vrijwilligers) werk en de politiek. Het CDA is daarin wel de partij die een goede balans heeft in eigen verantwoordelijkheid en solidariteit.

In de periode van 1998 tot 2002 was ik lid van de gemeenteraad van de Noordoostpolder. Daarnaast provinciaal actief geweest in diverse bestuursfuncties (en op de lijst voor de 2e Kamer). Nadat ik ben getrouwd met Jacco zijn we in Zeewolde gaan wonen, inmiddels hebben we twee jongens Koen en Kris, en wonen we ruim 5 jaar met veel plezier in dit stukje Flevoland.

Op dit moment ben ik Statenlid voor het CDA in Flevoland. Ik zet m'n schouders graag onder onze mooie partij, samen met de andere nieuwe bestuursleden.

Hartelijke groet,

Hennie Bogaards-Simonse

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.