Theo Groen

Raadslid Commissie Bestuur Financiën en Economie

Sinds november 2017 ben ik raadslid en actief binnen de raadscommissie Bestuur, Financiën en Economie.

Ik heb jaren geleden voor het CDA gekozen omdat het dé brede middenpartij is met waarden en normen die niet álle kaarten zet op de overheid. De samenleving heeft daarbij ook haar eigen verantwoordelijk, met daarachter een sterke overheid die ingrijpt waar dat nodig is. Vanuit een besef van verbondenheid tussen de generaties voel ik me geroepen tot zorg voor een duurzame polder. We hebben onze polder geërfd van onze (voor)ouders en te leen van de mensen die na ons komen. Dat vraagt dat wij verder kijken dan ons eigen belang en onze eigen tijd, ook op financieel gebied. Beheren en beheersen zijn niet voldoende. Om een betere en meer duurzame samenleving door te geven zijn creativiteit en innovatie nodig.

Ons plan voor een eerlijke economie versterkt de basis voor de welvaart en het welzijn van de komende generaties in de polder. Iedere ondernemer weet dat de kost voor de baat uitgaat. Dat betekent dat we nu verstandig moeten investeren in de economie van morgen: in kennis, innovatie en duurzame groei. Als CDA-fractielid zie ik het als een dure plicht om op deze manier de doelstellingen van Parijs te halen, met de mogelijkheden die de Noordoostpolder biedt.

Hier zet ik me dan ook graag voor in. Ik ben zelf naast mijn werk als agrarisch en bedrijfskundig expert maatschappelijk betrokken. Bijvoorbeeld als jurylid en federatievertegenwoordiger tijdens paardensportwedstrijden. Ook als voorzitter van de buurtvereniging in de wijk Waterland heb ik mij ingezet. Binnen de CDA-fractie in de Noordoostpolder ben ik woordvoerder op het gebied van accountmanagement acquisitie van de gemeente, fairtrade, openbare orde en rampenbestrijding, principiële beleidskeuze, Zuiderzeelijngelden en toerisme. Ik ben geboren en getogen in de Noordoostpolder en woon in Emmeloord.

 

Deze foto van Theo is gemaakt door Simone Appelo.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.