Allereerst bedankt voor de tips, positieve berichten en complimenten over hoe het CDA tot nu toe campagne voert. Positief, fris en vanuit de eigen kracht zonder andere partijen daarbij de maat te nemen.

Campagne
Onder leiding van Doethyna Vriesema zijn onze nieuwe kandidaten Rienk Schootstra en Thea Kuipers-Jorna actief in het campagneteam. Op dit moment zijn we via de (social) media goed zichtbaar. De komende weken gaan we via de (lokale) kranten, werkbezoeken en andere acties een groot deel van de gemeente CDA-groen kleuren.

We vragen u, als lid om zoveel mogelijk van onze campagne te delen in uw eigen omgeving. U bent als lid namelijk ons belangrijkste ambassadeur. Heeft u tips of ideeën voor ons, dan mag u ons altijd benaderen. Ook het verkiezingsprogramma heeft u inmiddels ontvangen. Een mooi, bondig en aantrekkelijk partijprogramma geschreven door Sandra van der Ploeg, Thea Kuipers-Jorna en Harjan Bruining met input van alle fractieleden, het bestuur en onze leden.

Levend rentmeesterschap
Naast de campagne gaat het fractiewerk gewoon door. Sterker; er is nog maar een raadsvergadering te gaan, waarin de raad in de huidige samenstelling vergadert. Prachtig dat de vertrekkende raadsleden volop het nieuwe team ondersteunen met tips en hebben aangegeven beschikbaar te zijn om te sparren of advies te geven aan nieuwe raadsleden. Dat is nog eens rentmeesterschap!

Trots
Ook het landelijke CDA is inmiddels in de ban van de campagne en spirit van CDA Achtkarspelen. Dat is de reden dat de nieuwe partijvoorzitter Hans Huibers aanstaande vrijdag op bezoek komt en zijn bijdrage wil leveren aan onze campagne. Daarnaast neemt hij de positieve punten mee naar andere afdelingen. Al met al ben ik als lijsttrekker heel erg trots op ons team CDA Achtkarspelen. Eén ieder vanuit zijn/haar eigen rol met maar één doel: ‘trochpakke voor de inwoners van Achtkarspelen door ‘each foar elkoar’ te hebben!’

Wethouder en lijsttrekker Jouke Spoelstra

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.