Jouke Spoelstra (32) uit Drogeham wordt opnieuw voorgedragen als lijsttrekker voor het CDA Achtkarspelen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De CDA-leden stemmen op 22 november over de voordracht.

Spoelstra is momenteel al wethouder in Achtkarspelen. Hij maakte zich de afgelopen periode onder meer sterk voor sportvoorzieningen in de dorpen en woningbouw. Spoelstra: “Ik ben er trots op dat er in Achtkarspelen de afgelopen 6 jaar politiek-bestuurlijke rust is gekomen, waardoor niet de politiek maar inwoners centraal staan.

We gaan als college en raad constructief met elkaar om waardoor we gezamenlijk mooie dingen voor onze gemeente hebben kunnen bereiken. De sportcomplexen liggen er goed bij, de woningbouw begint in de verschillende dorpen op gang te komen en het feit dat we een prachtig nieuw zwembad hebben kunnen realiseren, ondanks financieel moeilijke tijden, is een boppeslach! Voor mij persoonlijk een grote motivatie om ‘troch te sette’ voor het CDA en onze gemeente!”

Het bestuur van het CDA Achtkarspelen ziet Spoelstra graag opnieuw als aanvoerder en ‘trochsetter’ van een sterk team op de lijst en is blij met deze, evenals vier jaar geleden, jonge, ambitieuze en ervaren lijsttrekker.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.