Op 15 maart kunnen wij weer naar de stembus, de provinciale verkiezingen en waterschapsverkiezingen. Dit doet me denken aan een jaar geleden. Een jaar geleden was ik zelf druk aan het campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen. En nu zit ik alweer bijna een jaar voor het CDA in de gemeenteraad. Wat gaat die tijd snel. In dit afgelopen jaar heb ik veel geleerd over het werken in de fractie. Ik doe het met veel plezier.

Mijn portefeuille is sociaal domein, een zware en complexe portefeuille. Vooral in deze tijd, waarin veel burgers het moeilijk hebben. Ook inwoners met een baan. De rijen bij de voedselbank in onze gemeente worden steeds groter. Er komen op steeds meer plekken verdeelkasten te staan, een prachtig burgerinitiatief, maar wel schrijnend dat het nodig is.

Tryater heeft de voorstelling ‘Bingo’ gespeeld in het gemeentehuis. Deze voorstelling is ontwikkeld op initiatief van de Stichting Platvorm Armoede en Schulden Fryslân (PAS.frl). Het stuk gaat over eenzaamheid en armoede. Na afloop van de voorstelling zijn we met elkaar in gesprek gegaan over armoede, schulden en eenzaamheid. Hoe te herkennen. Want vaak wordt het achter de voordeur gehouden.

De rekenkamercommissie van Achtkarspelen gaat dan ook een onderzoek doen naar het armoedebeleid en ik vind dit een goed initiatief.

Sandra van der Ploeg,
fractielid

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.