De voorbereidingen op de verkiezingen van de Provinciale Staten  en  Waterschap 15 maart zijn in volle gang. In Achtkarspelen zijn de nieuwe frames met posters van de partijen geplaatst en ook de spandoeken van het CDA zie je overal in het landschap. In De Lantearne te Surhuisterveen was op maandag 20 februari een openbare verkiezingsavond waar, na een welkom en inleiding over de Wâlden van Lydeke, onze kandidaten Romke van der Wal (Provinciale Staten) en Meindert Talma (Waterschap) vertelden over waarom zij zich beschikbaar stellen en waarvoor zij willen gaan binnen de Staten en Waterschap. 

Hierna een presentatie van Attje Meekma die vanaf 2019 statenlid is voor het CDA en zich ook nu weer beschikbaar stelt. Na eerst wat verteld te hebben over haarzelf en haar passie voor hun melkveehouderij gaf ze in een duidelijke presentatie weer de rol van de provincie en waar zij zich met name mee bezighoudt; natuur, beheer en Frysk. Zij zet zich graag in voor de mooie provincie Fryslân, wat voor haar mienskip betekent; inzetten voor elkaar. 

Dit betekent ook een mooi landschap waarin geleefd en gewerkt moet worden. Hier kunnen alleen stappen in worden gezet wanneer  we ons voor elkaar in willen zetten. Hierin past ook een overheid die mensen verantwoordelijkheid geeft en stimuleert. Een overheid die duidelijk en betrouwbaar is. Dat men dit met betrekking tot het landelijke CDA niet terugziet is wat wij dikwijls horen en weerslag kan hebben op de uitkomst van de provinciale verkiezingen. 

Gelukkig krijgen wij over de zichtbaarheid en aandacht voor inwoners in Achtkarspelen veel positieve reacties en hopen we dat men provinciaal/gemeentelijk een beetje los kan zien van landelijk. Zichtbaarheid en betrouwbaarheid is wat wij als CDA Achtkarspelen wel uitdragen en wat ook als zodanig gezien wordt. We zijn we goed zichtbaar door o.a. onze bedrijfsbezoeken, minimaal één keer per maand, en de fractievergaderingen op locatie, waarbij we de plaatselijke belangen uitnodigen om de ontwikkelingen in de dorpen weer te geven.

Ondanks de zorgen over het landelijke CDA wens ik Romke en Meindert veel succes op 15 maart met als resultaat een plaats in de Staten of Waterschap!

Thea Kuipers

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.