Een aantal weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat ‘MHS’ uit Twijzel en ‘LMB Oldenburger’ uit Lutjegast per 1 juni gezamenlijk onder de naam ‘MHS Oldenburger’ verder gaan. Een grote uitbreiding voor het bedrijf wat gespecialiseerd is in het repareren en in- en verkoop van tractoren en landbouwmachines. Reden voor CDA Achtkarspelen om langs te gaan bij de directeur dhr. Hiemstra.

Albert en Henny Oldenburger zagen in Jaap Hiemstra een jonge enthousiaste ondernemer, de aangewezen persoon om het stokje over te nemen. Jaap Hiemstra heeft dertien jaar bewezen een vertrouwd adres te zijn en neemt met vol enthousiasme honderd jaar historie en kennis mee in zijn mechanisatiebedrijf. 

De fractie heeft een rondleiding gehad over het bedrijfsterrein. In deze rondleiding kwam naar voren hoe het bedrijf zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Bewonderingswaardig voor een bedrijf midden in het dorp. Het is goed om te zien dat de ontwikkelingen doorgang blijven vinden. Een van deze ontwikkelingen is dat MSH Oldenburger nu dealer is geworden van het bekende tractormerk Deutz-Fahr.  

MSH Oldenburger heeft een grote sociale binding met de omgeving. Zo zijn ze erg betrokken bij de sport in Twijzel en in Kootstertille. Ook bieden ze veel kansen voor jonge monteurs in opleiding met perspectief op een baan binnen het bedrijf. Daarnaast begeleiden ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zodat ook zij weer betrokken raken in ‘de mienskip’. Al met al een prachtig vooruitstrevend bedrijf in Achtkarspelen, waar veel waardering vanuit de CDA fractie naar toe gaat.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.