07 juni 2018

Afscheid van onze wethouder Roelof Bos

Woensdag 30 mei 2018 namen de wethouders Roelof Bos (CDA) en Emke Peterson (FNP) informeel afscheid van de gemeente Dantumadiel. Roelof nam na acht jaar wethouder en acht jaar raadslidmaatschap afscheid. Emke is vier jaar wethouder geweest en in totaal ruim vijftien jaar raadslid. De afscheidsbijeenkomst werd zowel door collega’s als inwoners goed bezocht. 

Tijdens de afscheidsbijeenkomst bedankte burgemeester Agricola de oud wethouders voor hun inzet over de afgelopen jaren. De burgemeester typeerde Roelof als een breed gewaardeerd en hardwerkende collega die goed inhoudelijk op de hoogte was van de zaken in zijn portefeuille. “Het mooiste in mijn acht jaar wethouderschap vond ik als ik echt iets kon betekenen voor iemand die onze steun nodig had. Dat vond ik waardevoller dan de oplevering van grote projecten”, aldus Roelof Bos. 

Vanuit CDA Dantumadiel was het ook een gelegenheid om Roelof Bos te bedanken voor zijn vele inspanningen voor onze partij. Hij was niet alleen raadslid in de periode 2002 - 2010 en wethouder en locoburgemeester in de periode 2010 - 2018, maar fungeerde ook als het lokale gezicht van onze partij. In 2010 en 2014 was hij lijsttrekker van CDA Dantumadiel.

"Roelof is iemand die verbinding zoekt en zich kan verplaatsen in de ander, maar ook iemand die niet het eigen belang voorop zet en de publieke zaak écht wil dienen. Eigenschappen die we in de lokale politiek best wat vaker mogen zien" aldus fractievoorzitter Jan Jitse Visser.

Wij wensen Roelof en zijn vrouw en familie veel geluk en gezondheid toe in de toekomst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.