08 maart 2022

Bezoek Casalis Units De Westereen

Afgelopen zaterdagmorgen bezocht een delegatie van het CDA Dantumadiel in een prachtig mooi nieuw onderkomen het bedrijf Casalis Unit van Jaap Hofstra (39) als eigenaar.

Uit vroegere tijden droeg het woord ‘Casalis’ de betekenis ‘berghut’ of ‘kleine houten woning’. Daarmee is naam van het bedrijf verklaard, ze bouwen namelijk kleinschalige onderkomens. Men moet daarbij denken aan zorgwoningen, tiny houses, recreatieve en/of tijdelijke onderkomens.

Casalis Unit doet het allemaal, het jonge en dynamische bedrijf zet in op de actuele situatie in de huidige markt, waarbij met een korte bouwtijd snel een degelijk en functioneel onderkomen kan worden gerealiseerd voor iedereen die dat vraagt. Na jarenlange ervaring is het team bestaande uit 6 bouwers niets meer te gek, zo schrijven ze op hun eigen website www.casalisunit.nl.                                                                         

Ze denken dan ook graag mee met opdrachtgevers, waarbij ze tegemoet komen aan specifieke eisen en wensen van de klant. Na een enthousiaste uitleg en het tonen van een aantal foto’s van gerealiseerde projecten, besluit de heer Hofstra met de mededeling dat er al weer plannen op de plank liggen om het bedrijf van nieuwe impulsen te voorzien. Ook is hij sterk voorstander van duurzaam ondernemen in de regio, “zoek het dichtbij” zegt hij voor je elders gaat ‘winkelen’. Daarmee draagt Casalis Unit bij aan de verdere ontwikkeling van dit industriegebied en de leefbaarheid van onze regio in het algemeen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.