25 maart 2018

CDA Dantumadiel: Kiezers bedankt!


De stembussen zijn gesloten en de gemeenteraadsverkiezingen liggen achter ons. Inwoners hebben zich kunnen uitspreken voor hun eigen gemeente. CDA Dantumadiel is één van de winnaars van de verkiezingen en wordt de grootste partij in de gemeenteraad met 5 zetels. Dat is woensdagavond laat bekend gemaakt en werd vrijdag officieel vastgesteld door het centraal stembureau. CDA Dantumadiel kon bij een lagere opkomst zelfs een groter aantal stemmen aan zich binden dan vier jaar terug. We beschouwen de uitslag dan ook als een groot compliment van de kiezer.

CDA Dantumadiel bedankt alle kiezers voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij feliciteren ook de andere partijen met hun behaalde score, in het bijzonder de winnaars die een zetel (erbij) kregen.

De totale uitslag is hier te vinden: https://www.dantumadiel.eu/bestuur/nieuws-archief_41333/item/uitslagen-gemeenteraadsverkiezingen-en-referendum-21-maart-2018_13345.html


Komende donderdagmiddag 29 maart om 17.00 uur wordt op het gemeentehuis in Damwâld de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Namens CDA Dantumadiel zullen Jan Jitse Visser (Damwâld), Adrie Slomp (Feanwâlden), Klaas Houtstra (Rinsumageast), Sietse Hilverda (Damwâld) en Sietze Wijbenga (De Westereen) zitting nemen in de gemeenteraad.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.