18 maart 2019

CDA'ers laten de handen wapperen bij De Sûkerei

Dit weekend was er weer NL Doet, de landelijke actie waar aandacht voor vrijwilligerswerk wordt gevraagd. De raadsleden van CDA Dantumadiel waren zaterdag actief bij De Sûkerei in Damwâld, waar samen met vrijwilligers gewerkt is aan de grote voorjaarsschoonmaak van het museum.

Het Cultuur Historisch Museum De Sûkerei aan de Trekwei in Damwâld laat aan de bezoekers het leven en werken rond 1900 in de Fryske Wâlden zien. Het chicorei museum, de omliggende wâldhûskes, de nog in bedrijf zijnde watermolen, aan alles proef en ruik je de sfeer en de omstandigheden van toen. Het museum en het omliggende terrein wordt door vrijwilligers onderhouden en beheerd. Daarnaast vinden er vele activiteiten plaats, zijn er themadagen en is “De Sûkerei” ook voor school-educatie, familiedagen en personeelsuitjes beschikbaar.

CDA Dantumadiel steunt het vrijwilligerswerk in de lokale samenleving en ziet het grote belang van het maatschappelijke middenveld. Tijdens deze NL Doet konden de CDA’ers de handen laten wapperen bij De Sûkerei en met eigen ogen zien; “Wa’t gjin ferline hat, hat gjin takomst!”.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.