09 maart 2020

Kinderen in de raadszaal vanwege Campus Damwâld

Ruim 100 kinderen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs in Damwâld bezoeken deze week het gemeentehuis van Dantumadiel.

De kinderen werken aan een project over Bouwen. Op het gemeentehuis komen zij meer te weten over de democratische besluitvorming. De gemeenteraad heeft in 2018 het besluit genomen de Campus Damwâld te bouwen. De leerlingen van OBS de Botkesskoalle waren maandag als eerste aan de beurt. Raadsgriffier Teun de Jong leidde de kinderen rond door het gemeentehuis en vertelde hen over het werk van de gemeente. In de raadszaal volgde een interactief spel, begeleid door ProDemos en een aantal raadsleden. 

Democracity
De klassen namen plaats op de raadszetels achter de microfoons. Samen bouwden ze letterlijk het dorp Democracity. Heel groep 8 wilde graag een basisschool, maar over de locatie was discussie. Beide groepen vonden duurzaamheid belangrijk in het dorp. Onder meer door Klaas Houtstra (CDA) werden prangende vragen over hoe het is om raadslid te zijn beantwoord.

Dinsdag en woensdag komen groep 7 en 8 van CBS de Bron en CBS de Fontein langs.

Campus Damwâld
In het nieuwe schooljaar verhuizen de openbare en christelijke basisscholen naar één onderkomen: Campus Damwâld. Dit gebouw wordt op dit moment aan de Badhûswei Damwâld gebouwd. Tijdens het scholenproject leren de kinderen van alles over de bouw. Binnenkort nemen zij een kijkje op de bouwplaats.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.