29 augustus 2019

Kleurrijke bouwstart voor Campus Damwâld

Woensdag 28 augustus is de nieuwbouw van Campus Damwâld op feestelijke wijze van start gegaan. Kinderen van de basisscholen liepen op deze zonnige dag een kleurrijke Color Run en gaven daarmee symbolisch de aftrap voor de nieuwbouw van 'hun' basisscholen.

Campus Damwâld biedt straks onderdak aan het basisonderwijs van PCBO Dantumadiel en ROOBOL in het dorp, die nu nog gevestigd zijn in de scholen van CBS De Fontein (aan de Foarwei), CBS De Bron (aan de Wyger Martenstrjitte) en OBS Dr. Botkeskoalle (aan de Ds. Germswei). Daarnaast biedt het plek voor de nieuwe sporthal, die de inmiddels gesloopte sporthal "De Boppeslach" vervangt. Het wordt een energieneutraal gebouw, met onder meer veel zonnepanelen en geen gas-aansluiting. Als onderdeel van het project wordt ook de Badhúswei in Damwâld opnieuw ingericht.

“De kernwaarden van Campus Damwâld zijn skjin, grien, tûk en sûn. Vandaag voeg ik hier grutsk aan toe. We hebben bewust gekozen voor een geheel nieuwe aanbestedingsvorm waardoor omwonenden en gebruikers veel meer inbreng hadden in het ontwerp. Door de inzet van deze omwonenden, dorpsbelangen, gebruikers en lokale partijen staat hier volgend jaar een duurzame Campus. Een mooie impuls voor de leefbaarheid in Damwâld en omgeving!” vertelt wethouder Gerben Wiersma.

De nieuwbouw van Campus Damwâld gaat in totaal € 12 miljoen kosten en is naar verwachting in augustus 2020 klaar.

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.