15 oktober 2021

Prokkel op pad: het CDA is erbij!

Prokkel op Pad

Maandagmiddag 11 oktober om ruim 14:00 uur was de kantine van het gemeentehuis gevuld met een aantal cliënten van Wil, drie medewerkers van Stichting Welzijn Het Bolwerk, een cameraman van RTVNOF, wethouder Kees Wielstra, en de raadsleden Alies de Vries, Sietse Hilverda en Klaas Houtstra. Na een voorstelrondje gingen we in twee groepen een aantal vragen aan elkaar voorleggen, b.v. Waar ben je heel goed in? Wat ga je doen als je een paar ton wint? Welke tv-programma’s vind je leuk? Wat zijn je hobby’s? Wat zou je doen als je 1 dag de baas bent? Volg je de (gemeente) politiek?

De antwoorden waren verschillend en vaak verrassend. De mensen van Wil konden allemaal goed en lekker koken, o.a. pasta’s. Het werk in de kantine vonden ze allemaal mooi en konden ze goed. De één kon heel goed soep opscheppen de ander vond het rondbrengen van lunches het mooiste. De één zou het geld op de bank zetten en wat vaker met vakantie gaan. De ander zou een mooi huis kopen, maar ook de familie wat geven.

Over het algemeen scoorde de TV niet hoog. Naar muziek luisteren en vooral de Nederlandse meezingers vindt men mooi. Ook af en toe naar de disco gaan valt goed in de smaak. Bij de hobby’s kwam het zingen in een koor uit de bus. Dit vonden ze heel mooi, met name de optredens. Als men de baas was zou de straat er veel gezelliger en veiliger uitzien en ook in het gemeentehuis zouden direct nieuwe tafels en stoelen komen en het gemeentehuis wordt veel gezelliger ingericht. De politiek en ook de gemeente politiek werd niet gevolgd. Soms zagen ze Rutte bij een persconferentie.

Daarna gingen we met de hele groep nog een kleine wandeling maken door Damwâld, waarbij er opdrachten werden gegeven, zoals maak een groepsfoto op volgorde van grootte, op volgorde van voornaam en maak een foto bij een winkel. Na afloop kreeg iedereen in de kantine een mooie tulp en werd er afgesproken dat de burgemeester de volgende keer zou worden uitgenodigd.

Klaas Houtstra,
Riedslid CDA Dantumadiel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.