Roel Dijkstra

Feanwâlden

 

 

Nummer 4 op de kandidatenlijst van CDA Dantumadiel

Wie ben ik?

Ik ben Roel Dijkstra een geboren Feanwâldster. Na 35 jaar vanwege werkzaamheden weg te zijn geweest, nu alweer negen jaar, en met veel plezier, inwoner van Feanwâlden. Ik ben, na mijn opleiding als B verpleegkundige altijd werkzaam geweest in de zorg. Mijn vrouw Baukje en ik hebben samen vier kinderen 2 jongens en twee meisjes. Twee wonen in Feanwâlden en twee wonen in Noord-Holland.

In ons dorp zet ik mij in als bestuurslid van dorpsbelangen. Daarnaast zit ik in de centrale Cliënetnraad van de zorggroep Pasana en zit daar in de werkgroep die op basis van de huidige ontwikkelingen moet bijdragen dat de ouderenzorg toekomstbestendig wordt. Ook ben ik betrokken geweest bij de totstandkoming van het project Wetterwâlden Bûtenfjild een regionaal project waarin vele dorpen samenwerken met veel kansen voor ons mooie gebied. In mijn vrije tijd ben ik nog scheidsrechter bij voetbalwedstrijden.

 

Waar wil ik mij voor inzetten?

Ik wil mij inzetten voor de zorg in onze gemeente en er vooral tot bijdragen dat zij die dat nodig hebben de zorg krijgen die nodig is. Ik zie hierin ook een rol weggelegd voor projecten burgerparticipatie, met elkaar, burgers en instellingen, zijn we tot veel in staat.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.