02 oktober 2018

Janny Schouwerwou van het CDA legt haar functie als wethouder van de gemeente De Fryske Marren neer

Janny Schouwerwou van het CDA stopt als wethouder van de gemeente De Fryske Marren: “Om gezondheidsredenen kan ik niet meer deze mooie gemeente besturen, zoals ik dat graag zou willen”.In een individueel gesprek heeft Janny aan het bestuur van het CDA te kennen gegeven haar functie als wethouder neer te gaan leggen. 

Janny Schouwerwou heeft te kennen gegeven om gezondheidsredenen haar functie als wethouder neer te leggen. Janny heeft de afgelopen maanden steeds vaker last gekregen van haar fysieke gesteldheid. “Met pijn in mijn hart stop ik als wethouder. Ik wil mijn werk als wethouder goed en verantwoord kunnen doen. Met mijn huidige gezondheid lukt me dat niet.”

Janny Schouwerwou is net begonnen aan haar 3e termijn als wethouder. In haar eerste termijn als wethouder van de toenmalige gemeente Skarsterlân, maakte ze het proces van de herindeling mee en heeft ze de transitie van de zorg in goede banen weten te leiden. Als wethouder van de nieuwe fusiegemeente De Fryske Marren heeft ze er in haar tweede termijn mede voor gezorgd dat de zorg, sport en ouderen hoog op de agenda van de gemeente bleven staan. Ondanks het feit dat ze net is gestart aan haar derde termijn, kijkt ze positief terug op de afgelopen periode waarin het CDA de grootste partij werd.

Het bestuur van het CDA is Janny erg erkentelijk voor alles wat ze voor de partij heeft gedaan. Janny is één van de gezichten van het CDA De Fryske Marren.

Wie de opvolger wordt van Janny, is nog niet bekend. “We gaan, samen met de huidige fractie, zorgvuldig bekijken welke opties er zijn en wie er geschikt en bereid is om het wethouderschap de komende jaren te vervullen”, aldus bestuursvoorzitter van CDA De Fryske Marren, Gerben Veenstra.

 

Met vriendelijke groet,
Bestuur CDA De Fryske Marren

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.