09 oktober 2018

Luciënne Boelsma (CDA) kandidaat wethouder en opvolger van Janny Schouwerwou

Het CDA De Fryske Marren presenteert de huidig fractievoorzitter Luciënne Boelsma als kandidaat wethouder. Dit heeft het bestuur, samen met de fractie, besloten. Het CDA heeft binnenkort een nieuwe kandidaat wethouder nodig, omdat de huidige wethouder Janny Schouwerwou vanwege haar gezondheid besloten heeft om haar functie neer te leggen. 

Op dit moment is Luciënne bezig met haar 3e termijn als CDA raadslid in de voormalige gemeente Skarsterlân en vanaf 2014 de gemeente De Fryske Marren. Daarnaast heeft ze op een goede en positieve wijze invulling gegeven aan de functie fractievoorzitter.  

“Wij zijn erg blij en trots om Luciënne te presenteren als kandidaat wethouder. Luciënne draait al een tijdje mee in de gemeente politiek en kent de gemeente en het politieke klimaat erg goed”, aldus bestuursvoorzitter Gerben Veenstra. “Ze staat middenin de samenleving en kent heel veel mensen binnen de gemeente. Dit is de reden dat zij op dit moment bij uitstek de geschikte persoon is die, naast Frans Veltman, als CDA wethouder aan de slag kan.”   

Uiteindelijk zal de gemeenteraad moeten beslissen of Luciënne daadwerkelijk wethouder wordt. Als Luciënne wethouder wordt, zal Jan van Zanden de rol als fractievoorzitter gaan overnemen in de CDA fractie.

 

Met vriendelijke groet,
Bestuur en fractie CDA De Fryske Marren

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.