De week van Jan van Zanden

Zondag

Met Diny naar de kerk in Oudehaske geweest. Een mooie jeugddienst met veel muziek in deze 40-dagentijd. 's Middags op de racefiets. Het seizoen begint weer, maar was nog ijzig koud met een straffe noordooster. Daarna op bezoek naar mijn moeder in Appelscha. Gezellig bijkletsen.

Maandag

Lekker aan het werk bij Priore. Het is een drukke tijd voor ons als accountants met het opstellen van jaarrekeningen, belastingaangiften en adviseren van cliënten over hun bedrijfsvoering. 's Avonds nog even door getrokken want er moest een klus klaar.

Dinsdag

De start was weer op kantoor. Momenteel veel drukte, als gevolg van nieuwe huurders, in ons pand in Heerenveen. Je kunt merken dat het economisch beter gaat. Aan einde van de middag naar de 'Bedrijvencontactdagen' in Leeuwarden. Lekker netwerken en mensen ontmoeten en zo ook de stand van de gemeente 'De Fryske Marren' bezocht. Omdat ik 's avonds, vergadering van de Audit Commissie van 'Wetterskip Fryslân' had, waar ik voorzitter van ben, gegeten bij het 'Wetterskip'. Na de vergadering de dag afgesloten met weer een bezoek aan de 'Bedrijvencontactdagen' en nog veel ondernemers gesproken van De Fryske Marren.

Woensdag

D-day. De dag van de verkiezingen. Wat zal het worden na een prachtige campagnetijd. Gelukkig een dag met veel afspraken. Dat geeft afleiding. Tussen de middag een vergadering van Jeugdsportfonds Fryslân waar ik in het bestuur zit. Doel van deze stichting alle kinderen in Fryslân de mogelijkheid geven om te sporten ongeacht de inkomenspositie van de ouders (zie www.jeugdsportfonds.nl\friesland).

Rond half zes naar huis en stemmen. Voordat Diny en ik naar CDA-huis in Joure gaan om te verzamelen, om daarna met de andere kandidaten naar gemeentehuis te gaan, eerst nog een uurtje spinnen (voor de optimale balans van lichaam en geest). Ja, en dan de uitslag, wachten, wachten, wachte.... En dan de uitkomst: we behouden 8 zetels en zijn de grootste partij! Zeer tevreden en een mooie basis voor de komende 4 jaren. Veel nagepraat en om 2.00 uur in bed. Moe maar voldaan.

Donderdag

Da day-after. Bijkomen van de dag ervoor en de sandwichborden opgeruimd. Veel leuke reacties ontvangen en waardering hoe we het aangepakt hebben. Een compliment voor ons allen. Toch het werk die dag opgepakt want dat gaat gewoon door. 's Avonds bijeenkomst van de fractie, de overwinning met taart gevierd en met elkaar zaken voorbereid voor gesprekken met informateur.

Vrijdag

Dag begon met vergadering van De Heerenveense School. Daar ben ik voorzitter van en deze stichting faciliteert kunst en cultuur in Heerenveen op gebied van gebouwen. Omdat ik gekozen ben als raadslid was dit mijn laatste vergadering na 20 jaar bestuurslidmaatschap. Mooie periode gehad waarin ik mijn steentje heb mogen bijdragen. Vervolgens aan het werk en aan einde van de middag samen met Luciënne gesprek gehad met de later benoemde informateur Sander de Rouwe. Daarna snel naar huis eten en op naar 't Haske in Joure om samen met de andere fracties van onze gemeente de verkiezingen te evalueren en Sander de Rouwe voorgedragen als informateur die vervolgens benoemd is. Gelukkig was ik niet te laat thuis en kon met Diny en de kinderen de wederzijdse belevenissen delen.

Zaterdag

Diny gaat deze dag met de 3 dochters winkelen in Zwolle. Zoon Jurjan moet voetballen tegen NOK (verloren 2-3), daar ga ik naar toe. 's Middags naar de wedstrijd van het 1e van Oudehaske - Heerenveense Boys. Een echte derby: uitslag 1-1. De dag en de week wordt afgesloten met een etentje in Wolvega voor Stamppotje. Dit is een initiatief van onder anderen Jouke de Vries (speaker van SC Heerenveen) en Jan Veenstra (voormalig Hof & Hiem). De opbrengst is voor kinderen in Sri Lanka.

Al met al een heftige week maar zeer bijzonder. Kortom genoten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.