30 november 2021

De week van Meine van Dijk

maandag

Weer een nieuwe week begonnen, alleen deze week zijn er weer extra coronamaatregelen van start gegaan. Dit doet altijd weer een nodige beroep op flexibiliteit van werkend Nederland. Als je in gesprek bent met een vertegenwoordiger moet je niet verbaasd zijn als je op de achtergrond spelende of huilende kinderen hoort. Ik denk wel dat de samenleving er al aan gewend is geraakt en er niet meer verbaasd van opkijkt.

dinsdag

Ook het raadswerk is weer digitaal geworden; het heeft zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat de afstand naar Joure niet hoeft te worden afgelegd 3 x per week, een nadeel is dat de vergaderingen Petear en Raad weer via het scherm plaatsvinden en daardoor naar mijn mening emotieloos worden.

woensdag

Op mijn werk hebben we de BBH, de BioBuzzHub voltooid. Dit is een locatie waar Startup bedrijven zich verder kunnen ontwikkelen met behulp van onze faciliteiten. Deze dag een gesprek gehad met een startup, een jong bedrijf dat zich tijdelijk bij ons gaat vestigen. Ik word altijd blij van het enthousiasme van deze jonge bedrijven.

donderdag

Ons nieuwe laboratorium wordt in gebruik genomen, de hele dag aan het verhuizen. Met vele collega’s, van alle afdelingen, gaan we hiermee aan de slag. Als je verhuist weet je pas hoeveel spullen er staan, ook altijd een goed moment om op te ruimen.

vrijdag

Overdag aan het werk in de nieuwe werkomgeving, in de avond overleg met de programmacommissie, het verkiezingsprogramma is bijna klaar en kan naar de leden worden gestuurd.

zaterdag

Op zaterdag bij de verschillende schapenkuddes langs. In de afgelopen 3 dagen waren er 40 schapen gedekt, dat wordt een drukke week in maart, maar er hebben zich voor deze periode alweer stagiaires aangemeld om ons te komen helpen.

zondag

Een heerlijke rustdag. In de avond een wandeling met mijn vrouw gemaakt, de Nederlandse tv kan me ‘s avonds niet zoveel meer boeien.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.