06 maart 2018

De week van Ria Derks

De afgelopen week stond vooral in het teken van afscheid nemen, mijn beide ouders komen uit een groot gezin, inmiddels hebben de meesten een zeer respectabele leeftijd bereikt van ruim 80 jaar, de oudste is zelfs al 93

De jongste zus en de vrouw van de oudste broer van mijn vader overleden afgelopen week kort na elkaar. Herinneringen buitelen over elkaar heen en worden met de familie gedeeld. Naast verdriet overheerst dankbaarheid over wat is geweest. Inmiddels dient nieuwe generatie zich aan, een aantal van mijn nichten en neven zijn inmiddels grootouders. Het leven krijgt een ander perspectief.

Maar het leven gaat door, zo staan de verkiezingen voor de deur, ik ben benoemd tot coördinator weilandborden; vele handen maken licht werk, fantastisch om te zien hoe ondanks de kou, onze CDA leden zich willen inzetten voor de partij. Samen met mijn echtgenoot plaats ik een deel van de borden, onze zoon zaagt de latjes en de dochter plakt. Ons boerenbedrijf is een echt gezinsbedrijf. Elkaar helpen en ondersteunen is een vanzelfsprekendheid waar ik trots op ben!

Op zaterdag waren Maurits von Martels en Harry van der Molen te gast. De brug bij de SkartserRien vormt een onveilig obstakel zeker nu de fly-over bijna gereed is. Met een punt CDA appeltaart werden leden van de tweede kamer van het CDA bijgepraat over de aanleg van het Knooppunt. Vervolgens togen we op de fiets naar de brug over de A6. Nut en noodzaak werden onderkend, maar ook hier moeten bestuurders afwegingen maken tussen alle wensen die er op het gebied van infrastructuur in Nederland leven. Wij wachten hoopvol af!

Op zondag was daar het toneelstuk van de alom geroemde toneelvereniging Op Nij Feriene in Bantega. In de schuur bij de fam. van den Tweel werd "Kooiboys" opgevoerd, alle voorstellingen uitverkocht! Na "allo allo" vorig jaar opnieuw een voorstelling van hoog niveau, Chapeau!

Maandagochtend in gesprek met de bank, het asbest van de koeienstal moet eraf, dat vraagt om een forse investering. Ook onderzoeken we het plaatsen van zonnepanelen. Duurzaam ondernemen gaat ook ons aan.

Ik kom uit een gezin van vier kinderen één van mijn broers woont in Hongarije en was even een paar dagen in Nederland. 's Avonds uit eten in Wageningen, supergezellig om elkaar weer te zien en te spreken!

De dinsdag onderweg voor een vergadering in Zwolle en een afscheid in Amersfoort. Naast het raadswerk voor het CDA, ben ik ledenraadslid van FrieslandCampina en lid van de RvC van ABZ diervoeding. Uitdagend werk in een tijd van transitie ook in de agrarische sector!

Woensdag een dagje thuis, huishouden, administratieve taken voor het bedrijf en hand en span diensten. Deze week niet zoveel vergaderingen 's avonds dus heerlijk met het gezin bij de tv en kachel!

De week eindigt met afscheid nemen en ontmoeten, bijgepraat met veel van mijn nichten en neven, die ik al geruime tijd niet meer heb gezien. Aan onze kinderen, een nieuwe generatie bruisende twintigers geven onze ouders het stokje door, hoe bijzonder is het leven......

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.