1. Hendrik Sijtsma

1. Hendrik Sijtsma

Lijsttrekker en Fractielid

Ik ben Hendrik Sijtsma, ik ben getrouwd met Margreet ,we hebben vier kinderen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar. Er is ook al de nodige ‘aanhang’, dus als we met zijn allen thuis zijn, zitten we het zijn negenen om de tafel. Met het gezin runnen wij een veehouderij (familie) bedrijf.

Sinds vijf jaar ben ik volksvertegenwoordiger in de gemeente Harlingen. Ik probeer mij zoveel mogelijk onder de bevolking van de gemeente Harlingen te bewegen, om daar de visie die ikzelf heb te toetsen en vervolgens bij te stellen, opzij te zetten of in die visie gesterkt te worden. Vaak gaan raadsvoorstellen gepaard met een geldvraag, hiervan weten we dat dit niet altijd kan en dat er keuzes gemaakt moeten worden. Hierin weegt bij mij wel vaak het argument mee: wat is uiteindelijk de nawerking van de investering en vooral over een aantal jaar. Het oude boeren gezegde luidt: een kalf wordt een koe en een jurkje word een vod moet u niet te letterlijk nemen, maar houdt mij wel vaak bezig.

Ik wil u graag weer vier jaar in de raad vertegenwoordigen en beslissingen voor u nemen waarbij solidariteit, sociale rechtvaardigheid, gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap (we hebben onze leefomgeving te leen van ons nageslacht ) vaste punten zijn van het gedachtegoed van het CDA.

Als u eens met mij van gedachte wilt wisselen is mijn mail adres h.sijtsma.cda@harlingen.nl  of tel. Nr. 06-24903461

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.