10. Douwe ten Napel

Kandidaat raadslid

Mijn naam is Douwe ten Napel, geboren in het laatste oorlogsjaar vlak voor de bevrijding van Harlingen in een huis gelegen aan de toenmalige Rijksweg tussen Midlum en Harlingen nog net binnen de gemeente Franekeradeel. Niettemin is bijna mijn gehele leven georiënteerd geweest op Harlingen. In mijn werkzame leven heb ik drie waterschappen mogen dienen, n.l. der Vijdeelen Zeedijken Buitendijks, Friesland en Fryslan. In Harlingen op het kantoor aan de Noorderhaven. Zowel in Harlingen als ook op Terschelling heb ik veel bestuurlijke functies kunnen vervullen, v.n.l. op het gebied van de kerk, de voetbalvereniging en in een aantal maatschappelijk organisaties.

In 2001 ben ik lid geworden van het CDA, mede vanwege de sociaal-christelijke waarden die deze partij aanhangt  waaraan ik zeer hecht en ook vanwege de CHU -achtergrond van mijn familie.In de periode 2002-2013 ben ik raadslid geweest voor het CDA in onze gemeente. Bij de verkiezingen in 2002 werd het CDA de grootste partij met maar liefst vijf zetels. In 2013 ben ik vervroegd afgetreden om plaats te maken voor de huidige lijsttrekker Hendrik Sijtsma.

Bij mijn afscheid mocht ik de draagspeld van de gemeente Harlingen ontvangen, die ik steeds met veel trots draag.

Bij de komende verkiezingen in maart van dit jaar ben ik lijstduwer en hoop van harte dat het resultaat uit 2002 kan worden herhaald. Een voortzetting van de in onze gemeente traditionele sociale en Christelijke politieke samenwerking, die altijd vruchtbaar en zegenrijk is geweest, heeft mijn sterke voorkeur.

Het CDA heeft een modern en professioneel verkiezingsprogramma, waarin aan alle ( toekomstige ) aspecten van het gemeentezijn aandacht wordt besteed. Een aanrader om het in te zien!

Het CDA heeft bovendien een lijsttrekker die van wanten weet en verder deskundige en bekwame potentiële fractieleden.

Kortom, er is voor u als inwoner van Harlingen, Midlum en Wijnaldum eigenlijk geen reden om in maart a.s. niet op het CDA te stemmen! Mogen wij op u rekenen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.