11. Jochem Puite

Kandidaat raadslid

Mijn naam is Jochem Puite, geboren in 1947, getrouwd met Gerrie en vader van 3 dochters, een zoon en opa van 10 kleinkinderen. In mijn werkzame leven was ik milieu-inspecteur voor Wetterskip Fryslân. Na mijn pensioen ben ik erg actief gebleven en zet ik mij graag in voor de maatschappij; ik verzorg rondleidingen bij het Woudagemaal in Lemmer, ben secretaris van Present NW-Fryslân en vrijwilliger bij de Prins Johan Frisoschool. 

Van het CDA ben ik al sinds 1980 lid, toen het CDA werd opgericht. Ik ben secretaris geweest van de lokale afdeling en heb vele jaren ondersteunend werk voor de partij gedaan. Voordat het CDA was opgericht was ik al lid van ARJOS, wat vandaag de dag het CDJA is. 

Ik ben lid van het CDA vanwege de normen en waarden die hoog in het vaandel staan en vanuit het verkiezingsprogramma vind ik milieu en veiligheid belangrijke aspecten. Kiezers die dit ook hoog in het vaandel hebben staan, zouden daarom op mij moeten stemmen. Binnen onze lokale afdeling zal ik mij altijd voor deze onderwerpen inzetten. 

Een lijfspreuk die belangrijk is voor mij komt ook terug in de kernwaarden van het CDA: Rentmeesterschap als leidraad voor politiek handelen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.