12. Christiaan Wijbenga

Kandidaat raadslid

Mijn naam is Christiaan Wijbenga
Sinds 2009 woon ik in Harlingen. Opgegroeid in Marrum, op een boerderij net buiten het dorp. 49 jaar oud. In Harlingen woon ik in de wijk “Koningsbuurt” in
een oude woning uit 1877 dichtbij het spoor. Naast het vrijwillerswerk bij het CDA Harlingen, ben ik ook vrijwilliger bij: Noorderbreedte (Batting), ZWO (kerk) en de lokale omroep RSH.  

Sinds 4 september 2018 lid van het CDA en als de tijd het mij toelaat, draai ik mee als schaduwfractielid. Ook ben ik anderhalf jaar bestuurslid geweest van CDA Harlingen (waarvan 1 jaar als secretaris). In 2018 heb ik serieus om mij heen gekeken, welke politieke partij het beste zou passen en daaruit bleek al snel dat het CDA Harlingen het beste bij mij past. De verkiezingsslogan van 2022 luidt “De kracht van de samenleving” en daar voeg ik graag aan toe: “De kracht van de samenleving is elkaar ondersteunen waar mogelijk”.

Het prachtige en brede verkiezingsprogramma van het CDA Harlingen ben ik echt trots op, er staan diverse mooie punten in.Zo ondersteunt CDA Harlingen oa. de slogan “Harlingen de Schoonste Stad” aan het wad te worden en natuurlijk worden in dit plan om de zwerfafval te minimaliseren de dorpen Wijnaldum en Midlum meegenomen. Zo vindt ik ook, en dat vindt het CDA Harlingen ook: dat de leefbaarheid in de dorpen van groot belang is. Het CDA Harlingen wil dan ook het stimuleren van projecten en initiatieven die gericht zijn op de leefbaarheid in de dorpen, onder anderen door het beschikbaar stellen van middelen en materialen.

Ik adviseer u om op 1 van de 7 toppers te stemmen van de CDA Harlingen kandidaten. Bijvoorbeeld op Wim Wassenaar.

Waar mogelijk help ik graag mensen. Mijn lijfspreuken zijn; wie goed doet, goed ontmoet en behandel iedereen zoals u zelf behandeld wilt worden. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.