13. Betty van der Zweep

Kandidaat raadslid

Mijn naam is Betty van der Zweep-Seerden, 78 jaar oud. Ooit ben ik geboren in Franeker, maar laat dat de Harlingers maar niet horen. Toch woon ik alweer 55 jaar in Harlingen. Samen met mijn man Sjouke (die in 2007 Is overleden) hebben wij 3 dochters, een gelijk aantal schoonzonen en 7 kleinkinderen. Ik woon in de oude binnenstad van Harlingen. Al mijn hele leven zet ik mij in voor de Katholieke kerk. Samen met mijn man deed ik al 30 jaar allerlei hand-en spandiensten en ben dit altijd blijven doen. Inmiddels kan de Heilige Jacobusparochie al bijna 45 jaar op mij rekenen.

Voor het CDA Harlingen regel ik dat onze leden een kaartje krijgen voor hun verjaardag, als ze een jubileum hebben met hun lidmaatschap en met Kerst een kerstgroet. Hiernaast verzorg ik dat ook voor als (sport) verenigingen een goede prestatie hebben neergezet of als een inwoner van onze gemeente een huwelijksjubileum viert of een bijzondere bijdrage aan onze gemeente heeft geleverd. De voorzitter noemt mij altijd:  “de felicitatiedienst” van CDA Harlingen.

Toen ik voor mijn werkzaamheden gevraagd werd, ben ik ook lid geworden en ik voel een hechte band met de mensen van het CDA. Ik bezoek daarom ook alle ledenvergaderingen en volg op de voet hoe onze wethouder en raadsleden het doen. Ook heb ik regelmatig contact met de bestuursleden van de afdeling.

In het verkiezingsprogramma besteedt CDA Harlingen veel aandacht aan het welzijn van ouderen. Vooral ouderen die vereenzamen is een groot maatschappelijk probleem. Wat mij betreft is het welzijn van ouderen in onze gemeente goed geborgd bij CDA Harlingen.

Mensen mogen op mij stemmen, zodat ik mijn stem kan laten gelden binnen het CDA. Ik weet zeker dat als ik de raadsleden opbel of bij een fractievergadering zeg wat ik van bepaalde onderwerpen vind, dat er naar mij geluisterd wordt. Zo is een stem op mij een stem van/voor/door ouderen.

Lijfspreuk: Tel uw zegeningen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.