14. Harry Boon

Lijstduwer

Ik ben Harry Boon, 67 jaar oud. Getrouwd met mijn lieve Brigitte, samen 5 zonen en lieve schoondochters en 3 prachtige kleinkinderen. Van oorsprong Westfries, tuinderszoon,  maar woon al bijna 30 jaar in het prachtige Harlingen. Ben 4-talig, Nederlands, Engels, Westfries en Fries en heb weg- en waterbouwkunde, bedrijfskunde en stedenbouw gestudeerd.Ik hou van sporten. Zit graag op de racefiets. En als het lukt ben ik 2x in de week te vinden op de ijsbaan van Leeuwarden of Thialf. Maar vanwege werk en drukte blijft het vaak bij slechts 1x. Heb op mijn oude dag nog marathonwedstrijden gereden bij de veteranen, daar ben ik mee gestopt. Naast dit alles ben ik voorzitter van de Vogelwacht Harlingen-Kimswerd en doe actief aan weidevogelbescherming. Vroeger rayonhoofd Harlingen geweest voor de Vereniging “De Friesche Elfsteden”, dus kon ik de Tocht der Tochten niet zelf rijden. Maar een grote wens is toch om niet zonder kruisje het aardse bestaan te beëindigen en samen met 1 of meer zonen de ruim 200 km nog eens te volbrengen. Verder is lezen een belangrijke tijdbesteding, waarbij vooral geschiedenis mijn aandacht heeft. Ook heb ik veel gelezen van Godfried Bomans, die prachtige schrijfstijl, de ernst en vooral de humor waar ik zo hartelijk om kan lachen.

Ik ben jarenlang voorzitter van het CDA-Harlingen geweest, heb 5 jaar namens het CDA in het Dagelijks Bestuur van Wetterskip Fryslân gezeten en ik rond binnenkort mijn 2e termijn af als wethouder van de gemeente Harlingen. Momenteel ben ik campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. Mijn vader was KVP-er en raadslid voor het CDA, dus het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Het CDA is nog steeds de prachtige middenpartij die nergens gemist kan worden!

Ons verkiezingsprogramma gaat uitgebreid in op alle belangrijke items die in de maatschappij spelen. Maar kijk eens hoe wij bijvoorbeeld denken over milieu en klimaat.

Het is echt een goed advies om op het CDA te kiezen. Als middenpartij met vooruitstrevende standpunten is het CDA belangrijk voor het voortzetten van de huidige stabiele bestuurscultuur in de gemeente Harlingen. Het CDA kan echt niet gemist worden in Harlingen. En bovenal geloof ik inderdaad in de kracht van de samenleving, waarbij staat de mens centraal staat. Dat is erg belangrijk voor mij.

De mensen kunnen op mij als lijstduwer stemmen, dat zou aardig zijn, maar ik ben niet beschikbaar als raadslid.

Iets wat toch vaak in mijn hoofd opkomt, vooral als het soms wat ingewikkeld wordt, is: Alleen een gek twijfelt niet.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.