7. Diane Anema

Kandidaat raadslid

Mijn naam is Diane Anema, 30 jaar jong en woonachtig in de wijk Groot Ropens, Harlingen. Ik woon samen met mijn verloofde Tjebbe, wij gaan aankomende juni trouwen! Waar ik uiteraard erg naar uit kijk! 

Ik werk voor een gemeente in Noord-Holland als wijkteam consulent, specialisme Participatiewet. Dit wil zeggen inwoners helpen met een bijstandsuitkering en waar mogelijk vervolgens ondersteunen om te participeren in de samenleving. 
Elke zomer vertrek ik naar Lourdes (Frankrijk) om daar anderhalve week vrijwilligerswerk te verrichten. Het verzorgen van ouderen, zieken en gehandicapten. Na zo'n tijd sta ik weer met beide benen op de grond en ben ik extra dankbaar voor het mooie leven dat ik heb. 

Ik ben sinds 2017 lid van het CDA. Sinds twee jaar ben ik secretaris van het CDA bestuur Harlingen. Het CDA past voornamelijk bij mij vanwege de vier kernwaarden/uitgangspuntensolidariteit, rentmeesterschap, publieke gerechtigheid en gespreide verantwoordelijkheid. Vooral solidariteit (naastenliefde) vind ik erg belangrijk. Ik denk dat we een goede samenleving/gemeente kunnen zijn wanneer we omzien naar elkaar, voor elkaar zorgen en ons inzetten voor de kwetsbare mensen van onze maatschappij.

Ik ben ongelooflijk trots op ons verkiezingsprogramma! Dit programma is geschreven door verschillende leden van het CDA Harlingen. Ik heb zelf mee mogen schrijven aan het hoofdstuk Sociaal Domein. Een hoofdstuk waarin wij duidelijk willen maken dat iédereen mee moet kunnen doen in onze gemeente op haar of zijn manier. Verschillende onderwerpen worden extra toegelicht zoals bijvoorbeeld het jongerenwerk in onze gemeente maar ook aandacht voor maatschappelijke ondersteuning te denken aan de omgang met dementie. 
Maar ook participeren in de samenleving, in welke hoedanigheid ook. Want nietsdoen is geen optie. Wanneer wij samen komen en samen werken: dat is de kracht van de samenleving

Afgelopen vier jaar is gebleken dat het CDA Harlingen luistert naar de inwoners van de gemeente Harlingen. De raadsleden waren veel op pad naar bedrijven, maatschappelijke organisaties en bijeenkomsten. Dit zorgde ervoor dat zij altijd goed op de hoogte waren wat er speelde in onze gemeente. Dit zou ik graag voort willen zetten aankomende 4 jaar. Een partij die open staat voor de inwoners, waar geluisterd wordt en waar iedereen er mag zijn. 


Mijn lijfspreuk: Het leven is één groot feest maar je moet zelf de slingers ophangen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.