9. Gert Hegge

Kandidaat raadslid

Mijn naam is Gert Hegge.
Nu met pensioen maar daarvoor werkzaam als dierenarts in Noord-West Friesland. Al 46 jaar gelukkig getrouwd met Gerda Hegge. Trots op mijn 3 kinderen en aanhang en gelukkig met mijn 6 kleinkinderen. Ik woon al 45 jaar in Harlingen. Heel bewust van de ontwikkelingen van deze stad en de mogelijkheden die deze stad heeft.

Ik ken Hendrik al vanaf jongs af aan en heb veel respect voor wat hij bereikt heeft. Op het bedrijf van Hendrik en daarvoor zijn ouders kwam ik  jaren als dierenarts. Tijdens het werk daar en onder de koffie is veel gesproken over de politiek en CDA standpunten. Ook de samenleving en hoe wij daarin staan als CDA is vaak een onderwerp. Als je iets voor elkaar wilt krijgen kun je het beste lid worden van een politieke partij. dan kun je mee praten over het verkiezingsprogramma en proberen iets voor elkaar te krijgen.

Wat mij bindt aan het CDA is de aandacht voor de samenleving. CDA is een middenpartij met aandacht voor de mensen die samen een samenleving vormen. Met respect en zorg voor elkaar.

Zelf ben ik voorzitter van Present Noordwest Friesland en dan ervaar je ook de kant van de samenleving waar de problemen zitten. De mensen zonder geld of netwerk/ vangnet. Die afhankelijk zijn van de samenleving. Ook als bestuurder van de stedelijke muziekvereniging moet je je best doen om te zorgen dat er in de toekomst nog steeds een muziekvereniging is.

Wat is een stad zonder zijn eigen muziekvereniging? Dodenherdenking zonder muziek. Koningsdag zonder muziek.

Mijn lijfspreuk is : Je bent onderdeel van een samenleving, Je hebt zo ook een taak in de samenleving. Plaats je er niet buiten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.