6. Karina van Velzen

Kandidaat raadslid

Mijn naam is Karina van Velzen-Sijtsma, ben 57 jaar en geboren en getogen in Harlingen. Ik ben getrouwd heb 4 zonen 2 schoondochters en stabij Jisse.  Ben werkzaam in de zorg(woonbegeleiding).

Al enige tijd draai ik mee in de schaduw fractie en van huis uit altijd al CDA gestemd. De kracht van de samenleving vind ik een mooie slogan. Het is met elkaar, voor elkaar. Ben geïnteresseerd in de gemeentelijke politiek omdat dit het dichtst bij mij staat.  

Het onderwerp uit het verkiezingsprogramma wat mensen zouden moeten lezen is het sociaal domein, waarin je kunt lezen dat het CDA zich breed in wil zetten voor alle inwoners van de gemeente Harlingen op allerlei vlakken, bijvoorbeeld jeugdzorg, jongerenwerk, omgang met dementie, integratie van nieuwkomers, sociale activering en respijtzorg. Het is voor iedereen belangrijk mee te kunnen doen in onze maatschappij.

Waarom men op mij zou moeten stemmen: omdat de gemeentelijke politiek anders is dan de landelijke. Het CDA van de gemeente Harlingen richt zich op de inwoners en wat zich hier afspeelt. Het is de moeite waard om ons verkiezingsprogramma te gaan lezen.

Mijn lijfspreuk is: kijk niet wat de mens is maar wie de mens is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.