03 oktober 2022

Terugblik september 2022

Terugblik september
Het reces vloog voorbij en de fractie ging opgeladen weer aan de slag in september. 

Start politieke jaar
We hadden een gezellige en informatieve start van het politieke jaar. Leden, bestuur, wethouder en fractie waren te gast bij Johan Postma van het bedrijf Jongia Mixing Technogligy. Een prachtig bescheiden bedrijf uit onze gemeente met internationale allure. Daarna werd de middag afgesloten bij Spinoza in Leeuwarden. Met een groep van 30 man hadden we een mooie aftrap van het politieke jaar. 

Pride 
Tiny Hoedemaker en Anna Tjalsma uit de fractie liepen mee bij de Pride in Leeuwarden. Vorig jaar was gemeente Leeuwarden de organisator van de Roze Zaterdag. Dit jaar werd er een wandeltocht van de Arendstuin naar de prinsentuin georganiseerd. In totaal liepen ongeveer 250 mensen door de stad. Anna vertelde: “CDA Leeuwarden vindt dat iedereen zich thuis moet voelen in onze gemeente, onze provincie en in ons land. Het maakt niet uit welke kleur of geaardheid je hebt.” 

Motie ‘Knarrenhof’
Op 28 september werd er in de raadzaal gedebatteerd over het ‘Beleidskader Wonen in de Dorpen’. Dit kader biedt ruimte om te bouwen. Jannie Atsma diende namens CDA Leeuwarden samen met de VVD en D66 de motie ‘Knarrenhof’ in. Jong en oud: een plek voor iedereen in eigen dorp. Het Knarrenhof is een mooi punt uit het verkiezingsprogramma van het CDA. De motie wordt besproken tijdens de besluitvormende raadsvergadering op 12 oktober. Hierover later meer! 

Haken en breien
Afgelopen maand kreeg Jannie een groot aantal bollen brei- en haakgaren. Na een rondje inventariseren met onder ander Jeannet Dijkema-Reinders en Drieserée Schinkel kreeg de wol deze week een bestemming. De ‘wolmobiel’ leverde het garen af bij Friesma State in Grou, de brei en haakgroep in Bilgaard (bij Tine Bakker) en bij de contacpersoon van het Skilhiem in Stiens, Sippy de Haan. Samen met elkaar handwerken voor goede doelen als hospices, babypakketten, voedselbanken in de regio maar verder ook weg naar Hongarije en Israël. 

Kortom, de fractie is weer hard aan de slag! 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.