Waarom sta je op de lijst?

Mijn naam is Luc van Dijk-Wijmenga en ik ben kandidaat voor het CDA omdat ik me wil inzetten voor Fryslân. We hebben betaalbare duurzame energie, goede infrastructuur en leefbare dorpen en steden nodig. Daar aan wil ik werken, voor mijn familie en voor heel Fryslân.

Wat zijn je speerpunten?

 1. Ondersteuning voor sport en verenigingen
  Ondersteuning van maatschappelijke initiatieven. Denk aan het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed en ondersteuning van sport- en andere verenigingen. Investeringen in de samenleving zijn niet alleen in geld uit te drukken. We kijken naar het maatschappelijk effect binnen de bestaande financiële middelen. Provinciale middelen inzetten voor het helpen bij transities, zoals de energietransitie, behoort tot de mogelijkheden.
   
 2. Wonen en bouwen!
  Voorrang voor eigen dorps en stadsbewoners bij nieuwbouw! Voldoende en passende woningen in de provincie. Een nieuwe generatie moet in haar dorp of stad kunnen blijven wonen of elders een woning kunnen vinden. Er moet specifiek gebouwd worden voor jongeren, gezinnen en ouderen. Daarbij vinden wij voorrang voor dorpsbewoners bij nieuwbouw in hun omgeving van belang.
   
 3. Bereikbaarheid – investeren in goede infrastructuur 
  Bereikbaarheid is belangrijk voor het welzijn van mensen. Bijna niemand wil geïsoleerd zijn van zijn omgeving of familie. Fryslân kent vele dorpen en buurtschappen. Het is heel belangrijk dat deze bereikbaar blijven voor de bewoners van en de bezoekers aan deze dorpen en buurtschappen. En die bereikbaarheid geldt in dit digitale tijdperk ook zeker voor digitale infrastructuur zoals door glasvezelverbindingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.