Wieke Wiersma

Statenlid

 

Ik ben Wieke, 42 jaar en woon met mijn vriend en zoontjes Winne (7) en Faas (4) in Leeuwarden. Ik ben opgegroeid op een boerderij vlakbij Menaldum. Ik werk inmiddels een dikke twintig jaar in het onderwijs, voorheen als docent geschiedenis en filosofie en nu als Teamleider van de HAVO bovenbouw. Daarnaast zit ik in het bestuur van Neushoorn, een poppodium in Leeuwarden.

Ik heb het geluk om elke dag met jonge mensen te mogen werken en daardoor raakte ik ook doordrongen van de kansen en de uitdagingen die onze mooie provincie heeft. Mijn leerlingen en mijn zoons waren voor mij de aanleiding politiek actief te worden. Het rentmeesterschap en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren.

In de Staten ben ik woordvoerder Sport, Cultuur en Erfgoed en Economie. Bij de portefeuille economie richt ik mij vooral op de economische structuurversterking zoals bijvoorbeeld Wetsus en de RUG Campus en het ondernemersklimaat.

In de afgelopen jaren heb ik mij vooral gericht op de culturele sector in Friesland. Ik vind het heel belangrijk dat verschillende soorten musea, festivals, theatergezelschappen en theaters in onze provincie kunnen voortbestaan, zeker nu het de afgelopen periode zo moeilijk was voor deze instellingen. Ik heb namens het CDA mooie moties ingediend die daaraan bijdragen.

Wat mij zo aanspreekt in het CDA is de A van appèl, de oproep aan iedereen die zich wil inzetten voor het goede in de samenleving. Het zoeken van verbinding en draagvlak en de medemenselijkheid die het CDA zo belangrijk vindt, dat zijn waarden waar ik mij bij thuis voel.

Woordvoerder: Sport, Economie (structuurversterking) en Cultuur en Erfgoed;
Mail: w.wiersma@fryslan.frl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.