01 november 2018

CDA Statenleden en Fractieleden bezoeken Be Quick Dokkum

DOKKUM - Be Quick Dokkum is een vereniging met ca. 1100 leden, zowel spelend als niet spelend. Voorzitter Kees Theissen benoemde het groot aantal vrijwilligers die de vereniging een warm hart toe dragen, adembenemend. Hier kan een bloeiende vereniging niet zonder. CDA mocht dit ervaren tijdens een werkbezoek aan de sportclub.

In de zomer heeft Be Quick een flinke brand in de keuken van de kantine gehad. Hierdoor is veel rookschade ontstaan. Be Quick hoopt dat ze in december kunnen herstellen en verbouwen, zodat het in april, voor het nieuwe seizoen, weer helemaal klaar kan zijn. 

Behoud van goede sportvoorzieningen in stad en dorp, het waarderen van vrijwilligers en het behouden van de ‘vrijwilliger van het jaar’. Be Quick is een bloeiende vereniging, door de waardering die het uitspreekt naar de leden en vrijwilligers. Wat opvalt is, dat kinderen steeds op jongere leeftijd gaan voetballen. Momenteel zijn er op vrijdagavond voor de jongsten toernooien 4 tegen 4. Er zijn steeds meer seniorenteams (mannen en vrouwen) die op de vrijdagavond hun competitie hebben. De laatste jaren is daardoor een fikse groei in het aantal leden te zien.

Het CDA stimuleert sportverenigingen, waarvan in onze nieuwe gemeente 13.000 mensen lid zijn. Sport is gezond, het brengt de mensen bij elkaar en versterkt de mienskipzin. 

Be Quick Dokkum heeft als voorbeeldclub een niet-rook beleid, fantastisch dat een voetbalclub het gedrag van mensen probeert te veranderen, meer dan alleen het in lichamelijke beweging brengen. Be Quick wil ook graag ‘groener’ worden, en ‘duurzamer’, door het plaatsen van zonnepanelen. Hiervoor zijn subsidies beschikbaar. Het CDA ondersteund dit van harte, omdat in dit werkbezoek maar weer eens bleek dat Be Quick Dokkum een mooie en gezonde vereniging is, waar we met samen met alle leden en vrijwilligers trots op kunnen zijn. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.