01 december 2017

CDA vormt duurzaamheidsambitie tijdens werkbezoek BGDD

DOKKUM - Vrijdag 1 december hebben diverse vertegenwoordigers van het CDA uit de gemeente Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland een werkbezoek gebracht aan Bouwgroep Dijkstra Draisma in Dokkum. Zij werden hierbij vergezeld door een tweetal Statenleden van de Provincie Fryslân. Doel van het werkbezoek was het vormen van een duurzaamheidsambitie voor in het CDA Verkiezingsprogramma.

Biense Dijkstra informeerde het CDA tijdens een presentatie over de veranderende wereld, het klimaat, de schaarste aan grondstoffen en de redenen om duurzaam te moeten bouwen.

Tijdens een rondleiding door de gevel-, en dakenfabriek bleek dat het bedrijf klaar is voor de toekomst. In de fabriek worden demontabele woningen gefabriceerd. De woningen kunnen uit elkaar worden gehaald en elders worden opgebouwd. Deze werkwijze voor het bouwen van woningen verandert de bouwsector, waardoor de aarde elke dag een stukje bewoonbaarder wordt.

Dijkstra gaf aan dat de politiek een belangrijke rol heeft in het bewoonbaar houden van onze nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân door het energieverbruik te beperken. De energie die nodig is voor de warmte tijdens de Kerstdagen, moet in de toekomst worden aangeboden door toepassing van duurzame warmte, ook wel aardwarmte of geothermie genoemd.

De overheid heeft bepaald dat de energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn, dit betekent dat we niet meer afhankelijk zijn van aardgas. De regionale politiek sluit zich hier graag bij aan en neemt de veranderende omstandigheden mee tijdens het opstellen van het Verkiezingsprogramma 2018.

CDA Noardeast-Fryslân roept u op om de ontwikkelingen te volgen via Facebook @CDANoardeastFryslan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.