19 oktober 2018

Opening Verkiezingsmarkt

DOKKUM - De lijsttrekkers van de negen partijen, die 21 november deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân, openden vrijdagavond de verkiezingsmarkt door gezamenlijk de StemWijzer in te vullen.

De StemWijzer is een digitale stemhulp die inwoners van Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. kan helpen om te bepalen op wie zij willen stemmen. Het is voor het eerst dat de drie gemeenten gebruik gaan maken van de StemWijzer. De StemWijzer is er in het Nederlands en Frysk. Door zo’n 30 stellingen te beantwoorden met ‘eens’ of ‘oneens’ laat de website zien met welke partij jouw antwoorden het meeste overeenkomen. De StemWijzer is te vinden via www.ikbeneruit.frl

Verkiezingsmarkt

Van maandag 22 oktober tot maandag 19 november zijn er in de ontvangsthal van de gemeentehuizen in Kollum, Ferwert en Dokkum verkiezingsmarkten. Op deze (onbemande) verkiezingsmarkt kunnen bezoekers promotie- en campagnematerialen van de politieke partijen bekijken en eventueel meenemen.

De politieke partijen voeren elk hun eigen campagne, maar plaatsen daarnaast gezamenlijk drie aanplakborden. Deze komen te staan bij de gemeentehuizen in Kollum en Ferwert en op een nader te bepalen plek in Dokkum.

Aanplakbord

Op woensdagmiddag 24 oktober onthullen de lijsttrekkers van de partijen een gezamenlijk aanplakbord bij het gemeentehuis in Kollum.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.