08 november 2018

Tweede omloop met CDA caravan

FERWERT – Aankomende zaterdag vindt de tweede omloop van CDA on Tour plaats in de gemeente Kollumerland c.a.. De eerste koers is op zaterdag 3 november gelopen in de gemeente Ferwerderadiel.

Met de zon in de rug zijn de kandidaten uit de gemeente Ferwerderadiel los gegaan met de CDA on Tour in Ferwerderadiel. Kandidaten Jelle de Vries (3), Fenny Reitsma (6), Tsjip Luimstra (9) en Nantko Reitsma (26) hadden de eer om het spits af te bijten. Kandidaten Piet Reitsma (19) en Jan-Jacob Oevering (21) hebben ook een kort bezoek gebracht aan de caravan van het CDA waarmee de rondgang van start is gegaan.

Als eerste werd het dorp Hallum aangedaan, vervolgens Marrum, Ferwert, Blija en via Ginnum naar Reitsum. Na wat geduld kwamen er goede gesprekken op gang en was er gelegenheid om de speerpunten van het CDA toe te lichten. Tijdens de rondgang werd duidelijk dat ook in de dorpen in Ferwerderadiel de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november beginnen te leven.

Op de laatste zaterdag voor de verkiezingen wordt de gemeente Dongeradeel aangedaan, waar ongetwijfeld een bezoek wordt gebracht aan de woonplaats van de lijsttrekker, de heer Lieuwe Sytsma!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.