01 oktober 2020

Esther Hanemaaijer is weer terug als wethouder

Onvoorstelbaar wonderlijk jaar

We schrijven 2019. Nog maar net uit de startblokken. Het stof van de verkiezingen nauwelijks neergedaald. De nieuwe coalitie en het nieuwe college van b&w nog maar kort aan de slag. Een flinke uitdaging lag voor ons. Werken aan de toekomst van onze nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân.

Dan ineens neemt je leven een onverwachte wending. Het was 29 april 2019 toen mij een genadeloze diagnose werd medegedeeld. “U bent ernstig ziek”, zei de arts. Mijn leven en dat van mijn gezin stond stil. Wat volgde was een (gevoelsmatig) eindeloos traject van onderzoeken en behandelingen.

Mijn werk als wethouder werd ruw stopgezet. Niet werken aan de toekomst van Noardeast-Fryslân, naar bepaald worden bij je eigen toekomst. De toekomst van mijn gezin, van mijn man en kinderen die om me heen staan. Heel veel groter is je wereld op dat moment niet meer. Of toch wel ?

Voor mij begon vorig jaar een persoonlijke zoektocht. Een zoektocht naar houvast, hoop en verwachting. Naar wat de bijbel zegt over ziekte en genezing. “Leven vanuit geloof, niet vanuit wat we zien” (2 Korinthe 5:7). Niet je eigen omstandigheden maar Gods belofte. Dát was en is mijn houvast. En zo mag ik weer mijn werk als wethouder oppakken. Achter mij ligt een bewogen jaar met nood en verdriet, maar ook een jaar van verwondering, van groei en een jaar van vele zegeningen. Een onvoorstelbaar wonderlijk jaar.

Begin augustus ben ik weer begonnen. Een groot gevoel van dankbaarheid vervult mij dat ik het ambt weer mag oppakken. In het afgelopen jaar ontving ik zo vele steunbetuigingen in uiteenlopende vormen. Daar wil ik, met diepe ontroering, u en jullie dank voor zeggen. De liefdevolle betrokkenheid heeft mij en mijn gezin gesterkt en omarmt.

We waren nog maar net uit de startblokken vorig jaar april. Het werken aan de toekomst van onze  nieuwe gemeente ging onverminderd door. En nu mag ik daaraan weer bijdragen. Een geweldige uitdaging om dat samen te doen. Met het college, de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie. Met stad en dorp, de inwoners, bedrijven en verenigingen de schouders eronder op het gebied van wonen, ruimtelijke ontwikkeling, klimaat en duurzaamheid die onderdeel zijn van mijn portefeuille. Samen bouwen aan Noardeast-Fryslân dat ‘stikje Fryslân dêr't wy grutsk op binne’ en dat we door willen geven aan onze kinderen.

Esther Hanemaaijer
Wethouder (CDA)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.