Sportief politiek bedrijven...

De wieg van Jelle Reitsma stond 35 jaar geleden in Janum en ben daarna opgegroeid op onze boerderij in Hegebeintum. Proberen je steentje bij te dragen aan de samenleving is me van huis uit, met de paplepel ingegoten.

 

Via de de opleidingen Verkeerskunde aan de NHL in Leeuwarden en Technische Planologie aan de RUG te Groningen ben ik nu 10 jaar werkzaam als beleidsmedewerker verkeer & vervoer bij de DDFK-gemeenten (voorheen gemeente Dongeradeel). Mijn drijfveer is dat je actief kan meedenken over dingen die om je heen gebeuren. Van complexe vraagstukken in de zorg, tot het vaststellen van bestemmingsplannen.

 

Al jarenlang is Jelle actief bij de plaatselijke voetbalvereniging. Niet alleen als speler, maar ook als trainer van de junioren en een periode als bestuurslid. Voor de PKN in Ferwert is hij actief voor een Emmausgroep.

 

Vier jaar geleden is Jelle voor het CDA raadslid in de gemeente Ferwerderadiel geworden. Aangezien hij zelf werkzaam is als ambtenaar voor de gemeente Dongeradeel, en de op handen zijn gemeentelijke fusie, zal hij eind 2018 de gemeentelijke politiek verlaten. Graag wil Jelle actief blijven voor het CDA en heeft zich daarom beschikbaar gesteld voor het nieuwe bestuur van CDA Noardeast-Fryslân.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.