Sociaal, betrokken en verstandig man!

Joop Zwaagstra geboren op 02 januari 1946 te Broeksterwoude, getrouwd met Tine van der Veen op 09-05-1967. We werden gezegend met drie gezonde kinderen, allen het huis uit. Joop is gepensioneerd en woont met veel plezier in het appartement (De Waekser) aan de Dongeradyk in Dokkum. 

Na de Lagere School heeft Joop de Landbouwschool gedaan en is tot zijn 23ste veehouder geweest in de Valom, daarna in Dokkum 47 jaar Melkboer met een Winkel op Wielen. Joop heeft dat met veel plezier gedaan. In deze branche heeft Joop veel bestuursverantwoordelijkheid gehad, maar ook in de Gereformeerde Kerk en later in de P.K.N. was hij in veel besturen actief.

Nu Joop met pensioen is, is hij nog actief in 6 verschillende besturen, waaronder in het CDA-bestuur als penningmeester en vicevoorzitter. 

Het CDA betekent veel voor Joop, dat hij zich kan inzetten voor de mensen in onze gemeente die geen helper hebben, en daardoor hun levensstandaard wat omhoog gaat. Maar ook dat de Gemeente aantrekkelijk wordt voor bedrijven om zich te vestigen en om er te wonen en te werken. Daar hoort dan ook bij, een schoon en goed onderhouden publieke ruimte (plantsoenen en bermen).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.