Gemeenteraadsverkiezingen 2022, wij stellen ons beschikbaar voor u!

Geertje Schoorstra-Boeijenga, Ternaard

Mijn naam is Geertje Schoorstra-Boeijenga en ik woon in Ternaard bij de Waddenzee. Daar kom ik graag om heerlijk uit te waaien. Als ik boven op de dijk sta, zie ik het landschap, de natuur, de boeren, de bedrijvigheid, de dorpen en in de verte Dokkum. Daar op de dijk komt alles samen en daar vind ik mijn drijfveer om mij in te zetten voor Noardeast-Fryslân, ús goud!

Lieuwe Sytsma, Aalsum

Mijn naam is Lieuwe Sytsma, ik ben werkzaam als directeur a.i. in het onderwijs en woon in Aalsum. De komende periode wil ik mij met veel enthousiasme inzetten voor o.a. het onderwijs, dorpen en wijken en het behoud van ons mooie landschap in combinatie met natuur en landbouw.

Dirk Kooistra, Dokkum

Ik ben Dirk Kooistra, nummer 3 van de CDA kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA is een partij van verbinding en van daaruit wil ik de komende 4 jaar een bijdrage leveren in onze mooie gemeente. We moeten het samen doen!


Willem van der Bent, Ternaard

Mijn naam is Willem van der Bent, zelfstandig trainer/consultant, CDA raadslid en hobby bierbrouwer. In onze jonge gemeente Noardeast-Fryslân zet ik mij in voor lange termijn doelen als duurzame energievoorziening en gezonde onderwijshuisvesting. 

 

Hayo Halbersma, Dokkum

Een nieuwkomer in de partij. Hayo Halbersma. Dokkumer en getrouwd met Esther Hanemaaijer. De mooiste en de liefste zoals hij zelf zegt. Samen gezegend met een prachtig gezin van 3 kinderen en een leuke schoonzoon. Hayo werkt bij het Openbaar Ministerie en op de lijst staat hij op 5. Onthou dat getal! Benieuwd naar Hayo’s high-five en wie hij is ?   

Willem van der Veen, Kollumerzwaag

Mijn naam is Willem van der Veen, 54 jaar en woonachtig in Kollumerzwaag. Ik ben een echt gezinsmens en sportliefhebber, met een brede interesse in verschillende sporten.


Erwin Keekstra, Dokkum

Mijn naam is Erwin Keekstra. Geboren, getogen en woonachtig in Dokkum. In het dagelijks leven sta ik als docent geschiedenis voor de klas. Een eervol beroep waarbij ik de diversiteit van de samenleving terugzie in het lokaal. Leerlingen komen met verschillende verhalen, conflicten, tegengestelde visies en ervaringen. Een plek waar ik kan werken aan het omgaan met diversiteit. Deze ervaring wil ik graag meenemen en inzetten in de gemeente Noardeast-Fryslân. Benieuwd hoe ik dit ga doen?

Lieuwe Feenstra, Kollumerzwaag

Mijn naam is Lieuwe Feenstra, sinds mijn 16e ben ik lid van het CDA en nog steeds voel ik mij verbonden met de kernwaarden van het CDA. Vanuit deze kernwaarden zet ik mij bijvoorbeeld graag in voor voorzieningen en leefbaarheid in de dorpen. We zijn er namelijk voor elkaar, foar inoar! Benieuwd waar ik voor sta?

Riemer Sinia, Hantum

Mijn naam is Riemer Sinia. Mijn grootste passie is schaken. Denksport, daar loop ik warm van. Elke zet die ik doe op het schaakbord is over nagedacht en dat is wat ik elke dag weer bij me draag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.