19 december 2019

Beschikbaarstelling krediet Doarpssintrum Donkerbroek en bijbehorend verkeersplan

Op 17 december 2019 heeft de Raad een krediet van € 2 Mio beschikbaar gesteld voor het DoarpsSintrum Donkerbroek en € 0,35 Mio voor het bijbehorende verkeersplan. Na vele jaren ligt er nu een mooi plan voor een nieuw multifunctioneel centrum in Donkerbroek. Dorpsbelang heeft een toekomstbestendig, compleet en professioneel plan gemaakt, waarbij nagedacht is over alle aspecten. Ook is gekeken naar zelfwerkzaamheid en is er gezorgd voor een sluitende exploitatie. Als CDA zijn we blij met zulke initiatieven. We hebben Dorpsbelang de complimenten gegeven.

De gemeente draagt de kapitaallasten, het dorp is verantwoordelijk voor beheer en exploitatie. Dat is burgerparticipatie ten top. Wat ons ook aanspreekt is dat hiermee de leefbaarheid en sociale samenhang in het dorp overeind blijven. 

Verder hebben wij nog benoemd dat we hiermee geen precedent scheppen richting andere aanvragers met een soortgelijk plan. Donkerbroek is een verhaal apart. Het heeft een lange voorgeschiedenis en er zijn verwachtingen gewekt. Voor andere plannen is het accommodatiebeleid leidend. Wat altijd meetelt is de mate van zelfredzaamheid, de exploitatie en financiële mogelijkheden van onze gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.