Marcel Bos

Wethouder

Vanaf het moment dat ik politiek actief werd, liep mijn pad naar het CDA. Voor mij een logische keuze omdat ik met oog voor de mens, en dat zijn u en mijn naaste, van betekenis wil zijn in onze samenleving.

Ik ben Marcel Bos, 43 jaar en getrouwd met Cisca. Samen hebben we drie kinderen in de leeftijd van 11, 13 en 15 jaar. Sinds mei 2018 zit ik namens het CDA in het college van burgemeester en wethouders. In de jaren daarvoor heb ik als raadslid kennisgemaakt met de lokale politiek. In het dagelijks leven werk ik nu bijna 20 jaar in het openbaar bestuur. Als adviseur, griffier en leidinggevende heb ik de verschillende kanten van de overheid leren kennen. Deze ervaring neem ik mee, maar gelukkig brengt elke dag weer opnieuw tal van uitdagingen en leermomenten.

In de gemeente kun je op vele manier betekenisvol zijn en zijn de kernwaarden 'gespreide verantwoordelijkheid', 'gerechtigheid', 'solidariteit' en 'rentmeesterschap' belangrijke pijlers voor de christendemocratie om dit tot uiting te laten komen.

Ik zie nog een andere opgave voor de christendemocratie dwars door de kernwaarden heen; het openbaar bestuur is er voor de mensen en als overheid, gemeente of bestuurder, maar vooral als mens moeten we er voor elkaar zijn! Als we dit uit het oog verliezen, halen we de kracht uit onze lokale samenleving en komen we op nog grotere afstand van elkaar te staan. Dat mag niet gebeuren want voor, door en met de mensen moet het gebeuren. Daar werk ik graag hard aan mee!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.