Afscheid Wietze Kooistra.
03 juli 2018

Opsterlandse Erepenning voor Wietze Kooistra

Twaalf jaar lang was Wietze Kooistra van het CDA wethouder voor de gemeente Opsterland. Dit heeft hij met veel plezier gedaan en nooit een dag gemist zoals hij zelf zei. 28 juni was het zijn officiële vertrek en er waren vele lovende woorden over zijn werk als wethouder. Hij heeft de invoering van de WMO en de decentralisatie van zorgtaken redelijk probleemloos uitgevoerd. Hiervoor kreeg hij veel respect binnen de gemeente en daarbuiten. Zorgen voor de zwakkeren past bij hem en het CDA. Het was dan ook een prachtige klus om uit te voeren, aldus Kooistra. SA! heeft een interview met Wietze Kooistra geplaatst, lees hier het hele artikel.

Erepenning
Bij het afscheid op 28 juni kreeg Wietze Kooistra de Opsterlandse Erepenning. De gemeente onderstreept hiermee de grote waardering voor de uitzonderlijke bestuurlijke verdiensten voor de gemeente. Burgemeester Ellen van Selm overhandigde de Erepenning en omschreef Kooistra als een heel vertrouwde en ervaren wethouder. Lees hier een verslag van de uitreiking van de Erepenning. 

Raadslid
Het CDA is blij dat Wietze Kooistra doorgaat als raadslid. Al voor de verkiezingen hadden we dit afgesproken. Hij is tenslotte als raadslid gekozen en heeft welgeteld 1051 stemmen verworven van de in totaal 13577 stemmers in Opsterland. Dat is maar liefst bijna 8% van het totaal en het hoogste aantal vergaarde stemmen van alle raadsleden in de gemeente. Daarnaast is politiek bedrijven ook Wietze Kooistra zijn hobby. Alles wat met nieuws en politiek te maken heeft vind hij mooi. " Nieuws uit de regio, uit het land en internationaal. Ik besteed veel tijd aan het volgen van diverse media zoals krant, radio en TV. Twitter vind ik een mooi nieuwskanaal. Het zorgt ervoor dat ik een persoon of evenement van dichtbij kan volgen, prachtig medium. Het volgen van de Amerikaanse politiek doe ik ook al jaren".

Wij feliciteren Wietze Kooistra met zijn welverdiende Opsterlandse Erepenning en hopen nog vele jaren samen politiek met hem te mogen bedrijven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.