Froukje van Bruggen

Bestuur

Nr. 4 Froukje van Bruggen – Wijnjewoude, 25 jaar, student HBO-Rechten / juridisch medewerker

‘’Leven en laten leven’’
Respect hebben voor de manier waarop iemand anders zijn leven leeft. Mensen in hun normen en waarden laten, maar ook met respect naar jezelf en de mensen om je heen. Ik vind het belangrijk dat wij in contact blijven met elkaar ook al zijn de meningen en inzichten verschillend. Mijn samenleving is voor iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet. 

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd?
Dat je moet genieten van het leven. Doe die dingen die jou gelukkig maken.  Of zoals mijn opa gezegd zou hebben: ‘’Wat geweest is, is geweest. Kijk niet achterom, maar vooruit en geniet van het leven’’. 

Wat is je hobby?
Ik vind het heerlijk om een goed boek te lezen. Het liefst dan wel een papieren exemplaar, naar mijn mening gaat er niks boven een paperback.  Luisterboeken doen het bij mij ook goed. Als ik ergens mee bezig ben luister ik naar muziek op of naar een boek. Dat brengt mij ook direct bij mijn andere hobby: muziek. Een dag is voor mij niet compleet als ik niet naar muziek kan luisteren. 

Welke drie dingen waardeer je het meest in iemand?
Eerlijkheid; 
Het tonen van interesse;
Respect hebben voor een ander.

Wat is je droom?
In de nabije en verre toekomst heb ik vele dromen. Eén van die dromen is misschien heel cliché, maar dat is om gelukkig en gezond oud te mogen worden. Eén andere grote droom is om de wereld over te reizen en nieuwe landen en culturen te ontdekken en leren kennen. 

Wat is jouw favoriete muziekgenre?
Ik ben groot fan van de muziek uit de jaren 70 en 80. Mijn geluk kon ook niet op toen ik concertkaartjes wist te bemachtigen voor een concert van Bruce Springsteen. Tot op heden is dit het beste concert waar ik ooit ben geweest. Echter is mijn favoriete nummer allertijden niet van Bruce Springsteen; deze eer gaat naar The Eagles met het prachtige nummer Hotel California. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.