5 Vragen over Bareld

Vijf dingen die je nog niet weet van Bareld
- nummer 5 op de lijst voor CDA Opsterland –

Waar ben je geboren en wat betekent die plek voor je?
Langezwaag, geboren en getogen en tot nog toe mijn woonplaats. Ik zeg gekscherend weleens, ik weet niet beter, maar ook niet slechter. Langezwaag is voor mij ‘thuis’. Ik heb gewerkt op diverse plekken in Nederland, maar kwam toch altijd weer fijn thuis in Langezwaag. Samen met mijn vrouw en onze twee kinderen zijn wij prima op onze plek hier.

Hoe bevalt het leven in Langezwaag?
Het leven in Langezwaag is prima, je merkt wel dat de middenstand inmiddels wel zo’n beetje verdwenen is uit Langezwaag. Maar het leeft nog enorm! Een kerk die midden in de samenleving staat van Langezwaag. Actief verenigingsleven, op gebied van sport, cultuur en vermaak. Je kunt er gerust op jezelf zijn maar ook samen sociaal of sportief actief in de Mienskip! De dorpskrant ’t Klaverbledtsje heeft de binding tussen de diverse instanties een enorme boost gegeven. Zelf ben ik flink actief in het verenigingsleven, ik vind het leuk en belangrijk!

Wat is je levensmotto
Niets gaat vanzelf…maar als je wat doet dan komt het vanzelf! Dit is ook de boodschap die ik graag meegeef aan mijn kinderen. Als je wat wilt bereiken voor jezelf en de wereld om je heen, dan zul je daar wat voor moeten doen. Let op…het geeft je ook voldoening en vaak ook waardering!

Wat is je hobby
Een uitgesproken hobby heb ik niet, ik hou van sport, zowel actief als passief. Heb jaren gevoetbald, doe nu nog wat aan hardlopen en heb onlangs het spelletje tennis weer opgepakt. In het weekend sta ik vaak met veel plezier langs de velden van mijn zoons als die moeten voetballen en ga ik vaak samen met de oudste naar SC Heerenveen. Daarnaast is het heerlijk om zo nu en dan eens een boek te lezen.

Wat is je favoriete boek
Ik ben een groot fan van de boeken van Henning Mankell, met name de Wallander reeks. In datzelfde genre heb ik ook met groot plezier de boeken gelezen van Jan Schokker over inspecteur Ale Alema. Het mooie van die laatste boeken is dat het allemaal in de directe omgeving afspeelt. Ik denk dat ik als meest favoriete boek dan toch kies voor de Cyberkiller van Jeffrey Deaver, ik heb dat boek een jaar of 15 geleden gekregen en dat lag toen al bloot wat de gevaren zijn van het internet als je daar niet zorgvuldig mee omgaat, al je gegevens liggen voor het oprapen. Voor velen een black box…maar het zet je wel aan het denken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.