29 mei 2020

CDA Súdwest-Fryslân steunt #500kinderen #SOSMoria

11 EU-lidstaten en 90 Nederlandse gemeenten staan klaar om #500kinderen op te vangen uit de Griekse vluchtelingenkampen. Maar Nederland neemt niet 1 kind op. Gelukkig is er verzet binnen het CDA, ChristenUnie, D66 en zelfs de VVD tegen het onbarmhartige kabinetsbeleid. Het CDA Súdwest-Fryslân heeft deze petitie meeondertekend.

Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children luiden de noodklok: er moet per direct een oplossing komen voor kinderen die zonder ouders op de vlucht zijn. Zij zijn het meest kwetsbaar in de Griekse vluchtelingenkampen. Zij hebben per direct een veilige opvangplek nodig.

Griekenland heeft de andere EU-lidstaten gevraagd 2.500 alleenstaande kinderen over te nemen. Duitsland is bereid haar deel te doen, net als Frankrijk, Finland, Portugal, Kroatië en Luxemburg. Maar het Nederlandse kabinet geeft niet thuis.

Veel Nederlandse gemeenten zijn het niet eens met de hardvochtige kabinetskoers. Zij vormen net zoals 140 Duitse en 20 Oostenrijkse gemeenten een krachtige ‘Coalition of the Willing’ en uiten hiermee hun bereidheid om een deel van de 500 kinderen een veilige plek te bieden.

Teken hier ook de petitie voor Súdwest-Fryslân!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.