12 oktober 2010

CDA-lijsttrekker Jan Bargboer trekt zich terug

SNEEK – Beoogd lijsttrekker Jan Bargboer van het CDA Súdwest Fryslân heeft zich maandag 11 oktober teruggetrokken van de kandidatenlijst voor zijn partij. Persoonlijke omstandigheden vormen de aanleiding voor dit besluit.

Het bestuur van het CDA Súdwest Fryslân betreurt het vertrek van haar voorman zeer. Het bestuur spreekt haar grote waardering en respect uit voor deze moeilijke beslissing. Het bestuur vindt het dapper en eerlijk dat dit besluit door Jan Bargboer zelf is genomen, nog voordat de lijst definitief is geworden. De persoonlijke omstandigheden zijn dat Jan Bargboer getroffen is door een burnout. Jan Bargboer heeft er daarom voor gekozen om de komende tijd rust en ruimte te nemen voor herstel.

Jan Bargboer werd eerder dit jaar door de CDA leden unaniem gekozen als lijsttrekker van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november. De afgelopen tijd is door hem en vele anderen heel veel energie gestoken in de voorbereiding. Dinsdagmiddag 12 oktober zal het bestuur bekend maken wie Jan Bargboer zal opvolgen als lijsttrekker.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.